Novosti

OTVORENJE NOVOG PROIZVODNOG POGONA U JASENOVCU

Remia-plast d.o.o. je otvorila u Jasenovcu novi proizvodni pogon za laminiranje poliestera. Riječ je o najsuvremenijoj hali za izradu brodica koja je opremljena podnim grijanjem na pelete, sunčanom elektranom koja će omogućiti uštedu i proizvodnju električne energije dovoljnu za potrebe proizvodnje, dvijema mosnim dizalicama nosivosti 5 tona svaka, ventilacijom posebno prilagođenom uvjetima proizvodnje, bravarijom za izradu inox kormila i ograda. Osim klasične tehnologije laminiranja, biti će moguće i laminiranje u vakuum infuziji, a pogon će nuditi i mogućnost mljevenja plastike što će bitno smanjiti proizvodni otpad.
Kao standard kontrole proizvodnje i okoliša uvedeni su sustavi ISO 9001 i ISO 14001, što podrazumijeva poduzimanje prikladnih mjera za sprječavanje onečiščenja okoliša, korištenje prikladne tehnologije proizvodnje i obnovljivih izvora energije.

Na novoj lokaciji nova radna snaga s područja Jasenovca laminirat će trupove brodica, a na staroj lokaciji u Kerestincu brodovi će se opremati i dovršavati. Dio projekta sufinanciranog od strane Europske unije, iz Europskog fonda za regionalni razvoj, su i kalupi za novu brodicu Nautika 690K koja je premijeru imala na Zagrebačkom sajmu nautike u veljači 2016. godine.

Ciljevi projekta koji se očekuju, osim već spomenutog povećanja broja zaposlenih i uvedenih ISO standarda, su i povećanje broja proizvedenih brodica, te povećanje izvoza kao rezultat povećanja proizvodnog kapaciteta.


INVESTICIJE

Radi unapređenja proizvodnje firma Remia-plast svake godine izdvaja znatna sredstva u razvoj i nabavku nove modernije opreme. U 2013. godini, pored drugih investicija, uz pomoć bespovratne potpore HAMAG INVEST-a, nabavili smo module za lijevanje u vakum tehnologiji za brodice Nautika 500, Nautika 650, Nautika 650K i Nautika RP16, a u tijeku je i edukacija osoblja za primjenu navedenih tehnologija. Osim toga, naša je stolarska radionica sada opremljena i novom triosnom glodalicom za drvo (CNC stroj). Također, HAMAG-INVEST je financijski podupro naše marketinške aktivnosti (Biograd Boat Show, te Austrian Boat Show-BOOT TULLN, izrada kataloga).

Remia-plast d.o.o. 01. kolovoza 2014. postala je korisnik “Operativnog programa regionalne konkurentnosti”. Projekt izgradnje nove hale za laminiranje u Jasenovcu sufinanciran je od strane Europske unije i to iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Cilj navedenog projekta jest izgradnja najsuvremenije hale za laminiranje i to na području od posebne državne skrbi, razvoj novih modela brodica, primjena novih tehnologija rada, edukacija radnika i veća marketinška aktivnost. Sve navedeno doprinijet će povećanju proizvodnih kapaciteta, broja zaposlenih i proširenju tržišta za naše proizvode. Ukupna vrijednost projekta je 8.740.874, 05 kuna, a udio Europske unije u financiranju je 4.389.460,77 kuna. Završetak projekta planiran je za ožujak 2016. godine kada segment laminiranja planiramo preseliti u Jasenovac, a postojeći prostor u Kerestincu prenamijeniti u prostor za montažu i svojevrsni izložbeni prostor.
O detaljima projekta možete doznati na: www.strukturnifondovi.hr / www.regionalna-konkurentnost.hr ili na broj 098/476-495 (Goran Rešić)